Perth

Detta är tänkt att vara det första av flera resebrev från vår resa i Australien.

Vi började i lördags morse, klockan ringde 05.00 och det var inte helt lätt att kliva upp ur sängvärmen. Men en kopp kaffe och en snabb dusch så var vi på gång. En taxi ut till Landvetter, snabb incheckning, några snabba cigg innan det var dags att kliva på planet till Köpenhamn. Val framme på Kastrup hade vi tre timmar att slå ihjäl innan det var dags for nästa plan, denna gång till Singapore. Flygresan gick snabbare an väntat, sa vi fick ännu mer tid att slå ihjäl på Singapores flygplats. Mycket vattendrickande, mycket cigarettrökande blev det. Efter drygt 3 timmar klev vi sa på det sista planet, det som skulle föra oss till Perth.

Vi landade i Perth på eftermiddagen, pass och tull gick snabbt eftersom det inte är en så stor flygplats. Väl ute i det fria blev vi motta av bekanta och körda till vårt bed/breakfast-ställe vi bokat på Internet. Efter dusch och uppackning blev vi serverade champagne på terrassen. Sen blev det middag tillsammans med ägarna. Mycket gott och trevligt. Vi hann knappt avsluta middagen förrän 2 kompisar stod i dörröppningen och ville att vi skulle ut och dricka några öl. Vi var inte speciellt svårövertalade. Så vi for genom Perth ut till en av förorterna där vi satt och drack öl och snackade tills ögonen på Göran och mig sakta höll på att falla ihop. Skjuts tillbaka till hotellet och i säng. Det var skönt att få lägga sig efter att ha varit på benen i 35 timmar.

Nästa dag var vi uppe i ottan. Frukost på hotellet, promenad in till stan. Vi bor ca 2 km från centrum av Perth. Väl inne i centrum fixade vi ett australiskt telefonnummer till mobilen, köpte solskyddskram (solen bränner som bara den har nere, inget ozonskikt alls), vandrade runt i stan, ner till Swan River där det var dags for lite öl och slappande i skuggan. Sen eftermiddag vandrade vi sakta hemmåt igen. Väl hemma väntade champagne och snacks på terrassen. Det blev en tidig kväll igår. Ett snabbesök på en indisk restaurang och sen i säng. Idag blev det en sen morgon, ägaren kom och väckte oss 11.30, Han trodde vi hade kolat av. Så nu har vi druckit kaffe på terrassen och skrivit detta brev.