Ditresan

Nu var vi här igen. Resan startade på julaftons morgon, Köpenhamn var första stopp. Byte av plan, ett julpyntat plan till Singapore. Efter drygt 12 timmar var det dags för byte av plan igen, denna gång till Perth. Vi landade på juldagens eftermiddag, 25 grader varmt och strålande solsken. En kort busstur till hotellet i centrala Perth, en snabb dusch, klädbyte och sen var vi redo att ta oss an Perth. Ringde våra vänner har nere som kom och plockade upp oss. De hade ordnat middag till oss. Vi satt ute på verandan och bara njöt av värmen och maten. Framåt midnatt var det dags för oss att sova, det var ganska gungigt i huvudet så dags.

Nästa dag var vi ute och jagade kontantkort till mobilen. Lyckades till slut hitta ett ställe som var öppet. Satt en stund på ett cafe nere vid floden. Gick till stationen och köpte tågbiljetter for resan ner till Bunbury, ca 20 mil söder om Perth. Kvällen tillbringades på en vietnamesisk restaurang, mängder av god mat och goda viner.

Ett besök på Perth Zoo stod på programmet dagen efter. Färja över floden till den södra delen av stan. Vi tittade på alla olika australiensiska djur, koalor, känguruer, dingos mm. Färja tillbaka och restaurangbesök pa kvällen.

Fredag morgon tog vi vårt pick och pack och begav oss till stationen. 2 timmars resa ner till Bunbury, där vi blev mötta av bekanta. Vi stannade 3 dagar i Bunbury, mycket mat, stoj med barnen. De höll på att ta knäcken på Göran, han fick inte en lugn stund. Det skulle lyftas och kastas upp i luften och spelas PlayStation mm. Söndag morgon hade vi bokat in en båttur ut till havs for att se vilda delfiner, och vi fick se mängder. När vi kom tillbaka till land igen så var det tre delfiner inne vid stranden. De simmade runt bland människorna som stod i vattenbrynet. Vi fick verkligen tillfälle att se dem på nära håll.

På eftermiddagen var det dags att börja resan tillbaka till Perth. Vi fick lift med Sonja och barnen hem till dom. Där mötte Steve upp, han skulle köra oss den sista biten till Perth. Vi åt middag hemma hos Sonja, satt och tittade ut över trädtopparna och såg solen gå ner. Några kokaburror satt i träden och tittade nyfiket på oss.

Nästa dag åkte vi ut till havet med Steve och Nicolett, lunch i solen. Steve och Göran var modiga och hoppade i havet. Det var inte så kallt sa dom, men jag var nöjd att hålla mig på landbacken. Vi var på samma strand där en 4,5 meters haj fick sig ett skrovmål for drygt ett år sedan. Jag antar att hajen inte var kvar precis där, men bara tanken på det höll mig på landbacken.

Kvällen närmade sig och det var ju nyårsafton, kylväskan packades med is, vin och champagne och tårtor. Festen skulle vara nere i Jandakoot, på en gård ute i bushen. Vi var ungefär 30 personer som åt mat i en fantastisk trädgård. Bambu, palmer, alla möjliga typer av växter, vilda djur inpå knuten. Vi såg några råttliknande pungdjur som kom fram och ville ha mat. Ormar fanns det också men lyckligtvis såg vi inga. Det blev en sen kväll, så idag har vi bara tagit det lugnt. Det ska vara middag här i huset ikväll. Shaun ska laga till känguru. Ser fram emot det. Allt väl med oss.