Hemresan

Nu börjar det dra ihop sig mot slutet på resan. Sedan vi skrev sist har vi hunnit med en hel del. En dag tog vi en tur ut till AQWA – ett jätteakvarium där man kan se haj, rocka, sköldpaddor mm. Man har byggt en tunnel genom allt så att man har känslan av att traska runt på havsbotten och alla fiskar simmar över skallen på en. En mäktig känsla när en jätterocka glider förbi ovanför huvudet. När hajarna simmar över en så är man ganska glad att det finns glas emellan. Vi kunde räkna tänderna pa de små krabaterna. En hel del har dom i gapet.

Sista kvällen i Perth (innan vi åkte söderut) var vi och såg Cirque du Soleil. En helt fantastisk föreställning, cirkus, musik, teater allt blandat om vartannat. Om ni får chansen att se någon av deras föreställningar ska ni göra det.

Givetvis har vi hunnit med en hel del restaurangbesök också. Vi har hunnit avverka känguru (middag hemma hos Rob) och krokodil (Thai/Aussie restaurang). Smakar som kyckling fast lite segare. Vi har inte ätit emu ännu, men kanske vi hinner med det också.

Buss till Manjimup, 5 timmar tog det. Vi möttes av Sonja och Anna, sen bar det av hem till Anna där resten av familjen mötte upp. Mat, dryck, prat hela kvällen.Sen var det två dagars rundtur i de södra delarna av WA. Havet, skogarna, vattenfall, floder. Claude (Annas partner) svängde av huvudvägen helt plötsligt och vips så var vi mitt ute i bushen. Tack och lov hade han en 4-hjuls driven bil. Det var som en gammal stig övervuxen av träd och buskar. En hel del repor i lacken blev det. Känguruer hoppade framför bilen.Lite döda djur har vi sett ut efter vägarna. Ett stort vildsvin, en känguru, en ORM – Tigersnake (en av de mindre trevliga ormarna, aggressiv till sin läggning, så vi var ganska nöjda med att den var död).

Anna har en klädaffär, så vi har lyckats spränga klädbudgeten för ett bra tag framöver. Hoppas vi slipper betala för övervikt på planet.

Efter 3 dagar i Manjimup fick vi skjuts till Margret River där vi mötte upp med Shaun och Rob. Vi har hyrt ett fantastiskt hus vid en liten sjö. Det är 10 minuters bilfärd till havet, och lika långt in till Margret River. Så vi har några stilla dagar här i Margret River, åker runt till olika vingårdar och provsmakar de lokala vinerna. Chokladfabriken fick också ett besök.

Imorgon åker vi tillbaka till Perth för de sista tre dagarna innan hemresan börjar igen.