Vietnam – Kambodja

Det var precis innan jul 2003 som Göran och jag satte oss på planet med destination Hanoi. Där skulle vi möta våra vänner från Perth, Australien, Rob och Shaun.

Det blev ett par dagar i Hanoi innan vi åkte iväg ut till Ha Long-bukten och ön Cat Ba. På Cat Ba släpade vi oss upp på en hög kulle där vi hade en fantastisk utsikt. Guiden fick knuffa mig upp den sista biten för han hade gett sig den på att jag skulle upp till toppen.

Natten tillbringade vi på ett hotell på ön (några valde att bo på båten vi åkt med). God middag och mycket drinkar. Shaun höll en undervisning för personalen på restaurangen om vilka glas som gick till olika spritsorter. Undrar vem som skrattade mest, vi eller personalen.

Efter att ha firat julafton i Hanoi tog vi flyget ner till Ho Chi Minh City (Saigon). Här åkte vi på en utflykt till Mekongdeltat. Fick åka kanot i smala kanaler, titta på en stor pytonorm som bodde i en cementring, äta god mat, testa att springa över en monkey bridge.

Nyår firade vi på en uteservering i Saigon.

Nyårsdagen flög vi till Siem Reap i Kambodja. Här besökte vi Angkor Wat och alla andra gamla tempel i området.