Utflykt

Efter 14 timmars sömn kände jag mig ganska utvilad. Frukost och snabb dusch. Vi hade bestämt möte med Sowath klockan 10. Inget planerat program denna dag, men Sowath och Nop (chaufför) tyckte vi skulle se Kbal Chhay vattenfallen. Ett utflyktsmål för lediga khmerer. Perfekt ställe att sitta i när det är 35 grader varmt. Vi runt och tog en del kort och försökte att låta bli att halka på de blöta stenarna.

Nöjda med vattenfall for vi vidare till Ream och ner till kusten. Där hittade vi en enkel restaurang med tillhörande hängmattor precis vid havet. Här skulle lunchen avnjutas, Tom Yang soppa på krabba. Krabban valde vi ut från en samling aggressiva rackare som gärna ville klämma till oss med klorna. Mer Tom Yang, nu med kyckling. Den valde vi inte själva, men kan berätta att man håller ner fågelhuvudet under kokande vatten. Inte så blodig slakt med andra ord. Dessutom försökte vi pressa ner jätteräkor, wokad biff med grönsaker och ris. Efter 1,5 timmes slöande i hängmatta dukades denna jättelunch upp på en matta på trägolvet. Vi satt/låg till bords och gjorde vårt bästa för att åtminstone äta upp hälften av det som serverades.

Båtturen som var tänkt efter lunchen ställdes in eftersom det börjat blåsa upp en hel del. Det såg ganska guppigt ut på havet. Istället for vi tillbaka till Sihanoukville via en diverseaffär. Vi lyckades köpa halsdukar, anteckningsbok, nötter av olika sorter, deodorant samt en flaska whiskey i samma butik for ungefär 45 kronor.

Sowath lämnade av oss vid hotellet, ordnade vår middag och vi enades om en ”fridag” imorgon. Pool, strand, sova, läsa etc. Även om Sowath nog känner som om han måste hålla oss sysselsatta trots att vi sagt ”No organised programme in Sihanoukville”.

Sitter nu här efter att ha ätit en alldeles för stor middag igen. Fisk och kött och ris och soppa och sen var det mer än nog.

Allt väl skulle man kunna sammanfatta det som.