Kanchanaburi, Thailand

Har nu kommit till Kanchanaburi, 13 mil nordväst fran Bangkok. Resan hit gick i minivan med 11 ungdomar, ingen över 25. Som tur var sov dom 2/3 av tiden, men sen satte de igång att snacka. Och det kunde dom verkligen.

Kanonhotell mitt i stan. Första dagen åkte vi till Tiger Temple. Det var anledningen till att jag ville hit. Jag kan säga att det var bra att jag åkte hit i år. Om ett år är det nog ännu mer anpassat för turisterna. Nu funkar det så att man leds fram till en/ett par tigrar och så fotograferas man medan man sitter och klappar dom. Jag hade turen att få gå med munken som startat allt och en av tigrarna när tigern skulle tillbaka till buren. Det var lite mäktigt.

Uppdatering 2017 – Måste erkänna att jag var ganska naiv när det gällde detta och hur djuren hanterades. Idag skulle jag inte göra om det. Så lite klokare har jag blivit.

Idag har vi varit på tur och sett allt man skall se här. Elefanttrekking i djungeln. Badad i heta källor, 37 och 41 grader varmt vatten. Den svala floden alldeles intill när man behövde kyla ner sig. Sen har vi varit på Hellfires Pass, där järnvägen mellan Bangkok och Burma byggdes under andra världskriget. Alla som sett filmen ”Bron över Floden Kwai” vet vad jag menar. En ofantlig massa människoliv gick till spillo under det bygget. Inte bara krigsfångar (som vi kanske känner bäst till) utan också massor av människor från Thailand och omkringliggande länder.

En liten tågtur utefter Kwai hann vi också med. Det var skönt att få slänga sig i poolen efter denna hektiska och otroligt svettiga dag.

Imorgon bär det av till Bangkok igen, En övernattning och sen flyget till Luang Prabang i Laos. Får se vad vi hittar på där. Fortsättning följer…