Chennai

Så kom vi då iväg 1 timme försenade från Frankfurt. Ganska trist flygresa, förutom cognacen till kaffet. Den serverades i dricksglas, halvfulla sådana, tillsammans med ett leende och kommentaren: ”It is a long flight”. Det blir nog Lufthansa igen 🙂

Passkontrollen var oerhört långsam. Hämta ut väskorna gick inte mycket snabbare, men till slut var vi ute på andra sidan där Ruth väntade på oss. Vi hälsades med traditionella blomsterkransar och föstes iväg till bilen som skulle köra oss hem. Hem är ett hus vid havet som befolkas av goda vänner till oss. Det blev ett par öl och mycket prat innan vi kom isäng vid 4-tiden på morgonen.

En försynt knackning på dörren och frågan ”Early morning coffee?” väckte oss klockan 10.30. Verkligen tid att gå upp. Frukost tillagad och serverad av kokerskan Mary. Sen iväg in till stan, körda av chauffören Birla. Ni kan tro att man vänjer sig snabbt vid detta behagliga liv.

Ruth hade lite julklappsbestyr att stå i, utan större resultat, så vi åkte till ett fik/affär beläget i ett gammalt kolonialhus med stor trädgård där vi satt och drack vårt kaffe.

Efter hämtning av Jørgen på kontoret och barnen på skolan satte vi oss på terassen och tittade ut över havet som ligger 100 meter från huset. Vi väntar på middagen som Mary håller på att laga till. Räkor i vitlök, grönsaker i kryddstark sås och potatis masala. Jag tror att vi kommer att bli nöjda.

Göran håller på och packar inför resan till Kerala som vi påbörjar imorgon. Jag ska nog gå och hjälpa till med det.