Munnar – Kochin

Att vakna upp till fullständig tystnad och stillhet, endast lite sorl och skrammel från köket. Det hade redan blivit sen förmiddag när vi steg upp denna dag. Solen sken över bergen och luften var sval och klar ännu. En vacker trädgård utanför fönstret. En gammal tennisbana kunde vi skymta en bit bort. De hade verkligen ordnat det för sig de gamla britterna som bodde här en gång i tiden.

Vi hade inga speciella planer för dagen förutom att lata oss. Under en sen och lång frukost bestämde vi oss for en liten promenad upp i bergen. Inte speciellt långt, men jobbigt i alla fall. det var ganska brant uppför. Men väl uppe på krönet öppnade sig världen framför oss. Ännu högre bergstoppar, skogar, teplantager, sjöar och moln. Det var verkligen rogivande att bara sitta och iaktta allting.

Blog Image

Blog Image

Mycket mer hände inte denna dag. Lite lunch, öl framför öppna spisen innan middagen. Det blir ganska kallt på nätterna på dessa höjder. Tjocka duntäcken behövdes för att man inte skulle frysa. Ibland blir det till och med minusgrader här. Inte riktigt vad man förknippar med södra Indien.

En sista natt under duntäckena och sedan bar det av nerför bergen. Ner mot Kochin vid kusten. Resan skulle ta 3 1/2 timme. Den tog 6. Ni börjar förstå mönstret nu va?

I Kochin bor vi på ett riktigt lyxställe ute pa Willington Island. Det ingår till och med en solnedgångskryssning med te och kakor. Snacka om att bli bortskämd. Kvällen har avslutats med en BBQ buffé på uterestaurangen vid havet. Brisen svalkade precis lagom . God mat och god chardonnay. Vad mer kan man begära?

Blog Image

Nu är det dags att sova. Imorgon far vi söderut för att kliva på vår husbåt.