Backwaters – Thekkady

Resan från Cochin till Alleppey där vi skulle kliva ombord på vår husbåt tog bara en dryg timme. Vägarna här i Kerala är betydligt bättre än i Tamil Nadu. Resan gick genom byar och skogar av kokospalmer. När vi kom fram till Alleppey tog det tvärstopp – en religiös procession gick genom staden, så vi var tvungna att anlita en autorickshaw att lotsa oss genom stan. Men till sist kom vi till vår båt.

Blog Image

Två sovrum med badrum. Ett öppet rum på fördäck, matplats och fåtöljer i rotting. Det skulle bli vårt vardagsrum under resan. Personalen bodde längst back i aktern där också köket var. När vi började seglatsen kunde vi känna underbara dofter ifrån köksregionen. Kokos, curry och andra kryddor som vi inte visste namnet på. Lunchen skulle bli spännande.

Från vårt vardagsrum kunde vi sitta och se vardagslivet i Backwaters passera förbi. Färjan från ena sidan av kanalen till den andra.

Blog Image

Människor som tvättade sig.

Blog Image

Ankor från ankfarmen ute på simtur

Blog Image

När vi inte satt och tittade på omgivningarna läste vi eller spelade spel. När kvällen kom så kom också alla insekter. Myggor och andra flygande saker som jag inte har en aning om vad det var. Vi började titta på en film på en bärbar dator vi hade med. Men alla insekter blev till sist för närgångna och irriterande så vi flyttade in i ett av rummen istället. Lite märklig känsla att sitta och titta på ”The Devil wears Prada” på en husbåt mitt ute i Backwaters.

Natten blev lite orolig för Görans del. Indian belly hade drabbat honom, men lite Immodium kan få stopp på det mesta-

En sen frukost och sen dags för den sista sträckan med båt.

Blog Image

Vi kom till Komarakom vid 9-tiden på morgonen. Här möttes vi upp av bil och chaufför som körde oss till Kumaly i Thekkady i bergen mellan Kerala och Tamil Nadu. Denna gång skulle vi inte lika högt upp som när vi var i Munnar. Men det var tillräckligt snirkligt att ta sig uppför bergssidan.

Väl framme vid Cardamom County där vi skulle bo så tog vi det bara lugnt. Läste, satt på verandan och tittade på utsikten från vår bungalow.

Blog Image

Det blev middag på hotellet, ingick i priset så det kunde vi ju inte missa. En hyfsat tidig kväll blev det också.

Imorgon skulle vi ta oss nerför berget igen och tillbaka in i Tamil Nadu.