Madurai

Så skulle vi då nerför berget igen. Som vi skrivit tidigare var vi inte så högt uppe denna gång. Det var bara nerförsbacke i 7 kilometer, sen var vi nere på platt mark. På vägen ner såg vi apor som letade mat utefter vägkanten. Det fanns nog ett och annat som kastades ut från bilarna.

Väl nere på slätten igen så möttes vi av röd/svarta flaggor igen. Nu var det någon hög minister från New Dehli som var på besök. Vi mötte processionen han gick i men jag missade honom. Men en bild på delar av tåget fick jag i alla fall.

Blog Image

Resan till Madurai gick riktigt bra och redan straxt före 14 gled vi in på ett lunchställe precis utanför stan. Efter lunchen åkte vi till Mahatma Gandhi museumet i Madurai. Där kunde vi lära oss om Indiens kamp för oberoende fram till självständigheten i augusti 1947. Det fanns också en separat utställning om Gandhi och hans liv. Vi kunde till och med se det blodbestänkta höftskynke han hade på sig när han mördades.

Blog Image