Chennai – Nyårsafton

Idag är det givetvis sol, men det var lite dimmigt på morgonen över havet. Dagen började med frukost med havsutsikt. Vet inte hur mycket färsk ananas jag satt i mig under vår semester, men det är massor. Gud så gott!

Idag skall det bli lite fest i huset. En annan dansk familj kommer hit. Då hushållerskan Mary är ledig, så håller vi alla på med något till kvällen. Kenneth och Ruth håller på med maten. Det ska bli soppa med färska jätteräkor i saffran samt specialbiffar a la Kenneth till huvudrätt. Ruth och Jørgen tror jag håller på med efterrätten.

En av ungarna – Mira – håller på att göra visitkort åt mig på datorn. Eftersom jag inte kan laga mat (en befrielse för alla….), så har jag varit igång med att tvätta fønster på kåken. Jättekul faktiskt, då det är lätta stora fönster. Vakten här tyckte det såg kul ut, så han har hjälpt mig. Trots att han inte kan engelska, så hade vi jättekul när vi arbetade.

I förra resebrevet skrev Kenneth att jag varit på Ayurvedabehandling. Tog 3 timmar! Mycket märkligt, intressant och skönt. För de som är intresserade berättar jag senare.

Nu är det inte så många dagar kvar härnere i indiska Indien. Tro det eller ej, men jag vill nog åka tillbaka. Givetvis är det eländigt med mycket fattigdom, men mycket fint och positivt finns också. Indien utvecklas med rekordfart. Vad jag inte gillar här är avsaknad av trafikregler. Det är fullkomligt livsfarligt att köra på vägarna. Mitt råd till alla som tänker sig hit – åk ALDRIG BUSS ! De kör som galningar med risiga bussar. Har sett flera olyckor. Har aldrig åkt med bil utan familjens privatchauffør Birla.