Sista dagen i Indien

Så har vi kommit till det oundvikliga, sista dagen. I natt 01.50 lyfter vi mot Frankfurt och sen vidare transport hem till Göteborg. Trist.

De senaste dagarna har vi tagit det ganska lugnt. Igår var vi till en stad 40 km söder om Chennai. Den heter Mamallapuram och är en stad befolkad av stenhuggare. Överallt finns det små verkstäder/butiker med stenhuggare. Anledningen till detta är att det finns ett område med gamla tempel och rester av gamla tempel mitt i stan. Detta område är upptaget på Världsarvslistan. Vi traskade och fascinerades av de vackra stenfigurer/dekorationer som huggits ut i klipporna.

Blog Image

Vissa var mer intresserade än andra.

Blog Image

Efter några timmar i den stekande solen var det dags för lite lunch. Denna gång intogs den på Fishemans Cove, ett hotell beläget vid havet. Som ni kan se så var det ganska blåsigt denna dag. Det gällde att hålla i salladsbladen så att inte vinden tog dom.

Blog Image

På kvällen var vi alla iväg till ett av Sheratonhotellen i Chennai och käkade kryddstark mat på en nordindisk restaurang. Mycket kryddstarkt och gott.

Idag, sista dagen i Indien, skall vi in till stan och se om vi har ”glömt” att öøpa nåt. Finns väl en viss chans att nåt litet utrymme i resväskan måste fyllas upp (för balansens skull).