Resan

So far so good. Flygresan gick bra. Massa mat och dryck. Tittade halvt om halvt på senaste Harry Potter-filmen. Kan inte påstå att jag minns vad den handlade om. Sov inte nåt vidare trots vräkigt säte som gick att fälla till nästan sängläge.

Det var häftigt att sitta och titta på soluppgången över Sibirien.

Nästan 2 timmar med buss från flygplatsen till hotellet. Sen dryga timmens väntande på att få checka in. Vänta står inte högst på önskelistan när man bara vill lägga sig ner. Till slut fick jag tillgång till rummet. Ett litet rum med pyttelitet badrum som verkar vara gjort i ett enda stort stycke. Uppvärmt säte på toaletten, vad mer kan man begära?

Hotellet är megagigantiskt. 4 byggnader, nästan 4000 rum, 19 restauranger, biograf, bowlinghallar, simbassäng och ett delfinarium. Lite större än Scandic Mölndal.

Blog Image

Sov ett par timmar och sen tvingade jag mig upp och ut på stan (de närmaste omgivningarna). I säng tidigt och vaknade klockan 3 på morgonen – pigg som en lärka, så jag är väl inte riktigt i fas med tiden ännu.

Idag har det varit halvdagsutflykt i stan. Ett Shinto-tempel, ett Buddhist-tempel, de Kejserliga trädgårdarna hann vi med.

Blog Image

Turen avslutades i shoppingdistriktet Ginza. Där finns allt man kan önska sig plus lite till. Alla flashiga märken har butik där. Till och med de kanske icke så flashiga danska Bo-Concept hade en stor reklamskylt.

Det blev ingen shopping för min del. Traskade runt ett tag och tog sen tunnelbanan tillbaka till mitt hotell. Nu sitter jag här pa Yahoo Cafe på sjunde våningen och dricker Coca Cola for 25 spänn/glaset. Men då ingår fritt Internet.