Mount Fuji

var täckt av moln. Dessutom blåste det nästan orkan uppe på berget. Vi kom till station 5 och där höll vi på att blåsa av berget helt och hållet. Regnet piskade ganska duktigt också Så den delen av utflykten var kanske inte den bästa.

Blog Image

Men på det hela taget var det en bra dag. Bussresan började vid hotellet med transfer till bussterminalen. Där skulle vi checka in och gå på en ny buss. Resan ut till Fuji tog cirka 1 1/2 timme. Så fort vi lämnat storstaden Tokyo bakom oss var det ett grönt och bergigt landskap som mötte oss.

Fujis topp såg vi som sagt inte men däremot dess typiska sluttningar. Fuji är en vulkan som fortfarande klassas som aktiv. Någon klok man sa för 2 år sedan att Fuji kommer att ha ett stort utbrott inom 3 år. Tack och lov så skedde det inte när vi var där.

På grund av vädret så styrdes båt- och linbaneturen om till ett alternativt ställe. Vi fick oss en sväng på Lake Kawaguchi och sen en tur med linbana upp på en bergstopp där vi hade en vidunderlig utsikt mot Fuji (fortfarande skymdes toppen av moln).

Därefter fortsatte vi till ett hotell i parken Hatone där en del skulle stanna. Resten av oss kördes till en station där vi klev på Shinkansen för vidare transport tillbaka till Tokyo.

Middag på en restaurang i närheten och kaffe och kaka på ett lite cafe. Sen var det dags att hoppa i säng.