Sista dagen

Så har resan kommit till sitt slut (nästan i alla fall). Det är sista dagen i Tokyo och den har jag tillbringat i Shinjuku och Shubaya distrikten. Mest vandrat omkring och tittat på människor, bilar, hus och affärer. Gick in i ett varuhus modell svindyrt och kunde för mitt liv inte hitta ut igen. Tänkte att är det så här jag skall sluta mina dagar – vilse i ett varuhus som jag inte ens har råd att handla i? Till slut var jag tvungen att fråga en vänlig expedit som lotsade mig ut i det fria. Aldrig har det väl varit så skönt att kliva ut i ett strilande regn som då.

Åkte tillbaka till ”mitt” område Shinagawa. Käkade lunch på en litet hål i väggen (det visade sig att de hade en stor overvåning också) gott och kryddstarkt.

Tog tåget in till Tokyo station och vandrade bort till de Kejserliga trädgårdarna. Gick inte in men fotade en del utanför. Såg också en fontänpark med olika fontäner som körde olika program. Ganska fräckt.

Nu är det i stort sett bara middag kvar. Packa väskan och hoppa i säng. Bussen till flygplatsen går 07.55 imorgon.

Tack och hej!