Två veckor kvar

Nu är det bara två veckor kvar. Det känns som det är oerhört länge sedan biljetterna bokades och de första planerna började ta form. Nu är det mesta på plats. (Hoppas jag).

24 januari flyger jag till Santiago, Chile. Där kommer jag att haka på en rundresa som köpts av en chilensk arrangör. Det börjar i Santiago (så klart) med några kortare tripper till Viña del Mar och Valparaiso.

Därefter en nattbusstur ner till Puerto Montt i de sydligare delarna av Chile. Lite rundturer i det området med bl.a. Puerto Varas, ön Chiloé, upp i bergen och till sjöar. Sen tillbaka till Santiago. Totalt 10 dagar tar denna lilla tur.

Buss över Anderna till Mendoza, Argentina. Mitt i vindistrikten. Så det blir några dagar fyllda med vinprovningsturer bland vingårdar.

Nattbuss till Buenos Aires. Några dagar hinns med i denna storstad innan det bär av med buss upp till Iguazú med de berömda vattenfallen. Förhoppningsvis kommer dom att beses både från den argentinska och den brasilianska sidan. Om tiden räcker till så kanske det blir en shoppingtur in i Paraguay också.

Efter några dagar i Iguazú så bär det av till Buenos Aires igen. Några dagars storstadsliv innan vi äntrar färjan över till Montevideo, Uruguay för vidare transport till Punta del Este. Ett av Sydamerikas snobbställen, så tänkte att det skulle passa 🙂 Lite sol och bad är det tänkt. Om det finns plats på stranden. Det är högsäsong och ett av de mest ”heta” ställen i regionen.

Hemresa från Buenos Aires den 24 februari (om inte Lufthansa ändrar tiderna igen)

Nåt som kan vara bra att ha med (det är flera år sedan jag använde spanskan jag lärt mig – men hade en ”spanska-verb” lek/tävling på nyår som jag klarade hyfsat bra – ni fattar vilket intressant liv jag har, fira in det nya året med spanska verb)