Resan till Puerto Varas

Tidig frukost denna dag, redan klockan 7. Fixade sa att vi kunde behålla rummet till 18.00 ikväll eftersom var buss söderut inte går förrän 20.00.

På programmet idag stod en stadsrundtur i Santiago. Det var bara vi och en guide/chaufför. Kändes ganska lyxigt. Vi såg La Moneda palatset, som general Pinochet lät bomba när han med våld tog över makten från den demokratiskt valda Salvador Allende. Plaza de Armas och katedralen besökte vi också. Var på två olika utsiktsställen med fantastisk vy över den enormt stora staden. Ett av ställena var ett berg mitt i stan, 850 meter högt. Vägen upp var 4 kilometer och där sprang, joggade, cyklade och promenerade mängder med människor på väg upp till toppen. Guiden sa att så var det varje söndag, sen låg alla hemma med träningsvärk resten av veckan.

Tillbaka på hotellet igen så var det slutpackning. Vi tar bara med oss lite lagom mycket och lämnar det mesta på hotellet eftersom vi kommer tillbaka hit om en vecka.

Bussresan startade 20.00. På utsatt tid. Det var lite av en resa i lyx om man betänker att det var en buss vi var på. Säten breda som i business class på flyget (fast mjukare). Fällbara var dom också. En värd delade ut filt och kudde och ett glas vatten. Sen var det filmvisning. Tyvärr ingick inga hörlurar, men jag är förvånad att jag förstod så pass mycket som jag gjorde av den spanska texten. Efter filmen släcktes det ned.

På en elektronisk skylt kunde man se hur snabbt vi körde samt vad chauffören hette och hur många timmar han hade kört. Resan gick non-stop. De stannade bara för att byta chaufför.

Jag fällde sätet och sov som ett barn från 23 till 06.30. Då serverades frukosten. Kaffe, en kaka och lite fruktsallad. 08.10 anlände vi Puerto Varas.

Blev mötta och körda till Hotell Bellavista. Ett 4-stjärnigt ställe. Vårt rum är stooort med en stooor balkong som vetter ut mot Lago Llanquihue. På andra sidan sjön ser vi vulkanerna Osorna (vilande) och Calbuco (aktiv, senaste utbrott 1961). Inte fy skam att vakna till den utsikten.