Dagens spanska ord

Varje dag så försöker jag lära mig ett nytt spanskt ord. Ibland är det ett användbart ord, ibland är det mest som kuriosa jag försöker lära mig det. Dagens ord har varit väldigt användbart.

En ganska sen morgon efter en ganska sen kväll. Satt utanför hotellet och pratade med ett par från Californien. Det var kul att prata med amerikaner som hade en nyanserad bild på världen och USA.

Eftermiddagen idag har vi varit på vintur till 2 olika vingårdar. En större som satsade på kvantitet och där kvaliteten var medel (sa guiden) Vi vandrade runt och tittade på ekfat stora som mindre fritidshus. Provsmakade några olika viner. Sen for vi till en mindre vingård som satsade på kvalitet och mindre kvantitet (sa guiden). Samma sak här, vi vandrade runt men tittade på ekfat som var stora som vanliga regntunnor. Även här provsmakade vi några olika viner. Måste erkänna att jag tyckte att det stället som satsade på kvantitet hade godare viner.

Som avslutning på turen for vi till en olivgård där vi fick berättat om hur olivoljetillverkningen går till. En rundtur och avslutning med provsmakning av olivolja. Bröd, soltorkade tomater och kallpressad olivolja – det var mums for en som inte ätit nån lunch.

Imorgon blir det upp i ottan för en tur till bergen.

Just det, ni undrar kanske vilket användbart ord det var som jag lärt mig idag? Ordet är MULETA och betyder krycka. Helena har idag införskaffat ett par kryckor för ca 360 kronor. Nu är hon lite mer mobil. Dessutom har vi (Mariela på TangoTravel) ordnat med hembesök av en ortoped när vi kommer till Buenos Aires på fredag.

Fortsättning följer…..