Deltat

Tidig avresa med buss mot El Tigre, en stad ca 35 km norr om Buenos Aires. Här finns ett floddelta som är 21.00 kvadratkilometer stort. Det består av 2 floder som flyter samman. Den största är Paraná. Deltat avslutas med floden Rio de la Plata som mynnar i Atlanten. Rio de la Plata är 220 km bred på dess bredaste ställe.

Deltat bestar av öar och över 5000 vattenvägar. Här finns ca 3000 bofasta. Man har skolor, kyrkor, restauranger och campingplatser för turister. Ovanligast var nog ändå stormarknadsbåten. Där kunde man köpa allt som behövdes – mat, dryck, virke.

Tillbaka på land igen tog vi ett lokaltåg till San Isidro som ligger mot Buenos Aires-hållet. Stannade till och åt en glass, tittade på kyrkan och utforskade den lokala marknaden. Fortsatte sen in till stan igen.

Det är flera som påpekat att vi äter väldigt mycket. Så för att hålla stilen tänker jag nämna att vi åt lunch på Tortoni idag. Hamburgare – det bestod av en hamburgare täckt med tomat, skinka, sallad och massor med ost. På toppen en tjock skiva bacon. Allt detta kördes sen i ugnen så när det kom fram på bordet såg det ut som en gigantisk varm macka. Men gott var det.

Resten av dagen gick i stillhetens tecken.