En rundtur i Buenos Aires

Efter en slö förmiddag var det dags för en stadstur. Så plocka fram kartan over Buenos Aires och försök häng med i svängarna.

Vi startar på Avenida de Mayo och svänger höger ner på Avenida 9 de Julio, förbi obelisken och ner mot Parque Thays, passerar Facultad de Derecho och se där är den – Floralis Generica. En 20 meter hög blomma i stål som öppnar sig vid soluppgång och sluter sig när solen går ner. En märklig skapelse.

Vänder tillbaka mot centrum igen via Avenida Libertador. Passerar Nacional de Bellas Artes, svänger upp mot Recoleta kyrkogården äar bland andra Evita Peron ligger begravd. Tar Avenida Alvear tillbaka mot Avenida 9 de Julio. Svänger vänster på Avenida Cordoba och kör vidare ner mot Avenida Leandro N. Alem och bort mot Plaza de Mayo. Här finner vi La Casa Rosada där presidenter har sin arbetsplats. Mittemot ligger Palacioa de Gobierna de la Ciudad.

Vi tar oss vidare genom San Telmo mot La Boca. Här stannar vi till och vandrar runt bland de färgglada husen.

Tillbaka mot stan via Perto Madero. På vägen kan vi se några kåkstäder. Skillnaden mellan fattig och rik blir oerhört påtaglig när man ser detta.

Vi avslutar på Avenida de 9 Julio. Har tar vi en taxi tillbaka till stålblomman för att se när den sluter sig.

Dagens middag intogs på ett grillställe. Ca 2 kilo kött av olika sorter. Kyckling, nötkött, njure, lever, blodkorv, vanlig korv och andra oidentifierade inälvor grillades framför våra ögon. Hungriga som vi var hade vi dessutom beställt in sallad och ugnsbakad potatis. Samt vatten och vin. Vi orkade knappt äta hälften av allt som dukades upp. Avslutade med varsin kopp kaffe. 220 kronor kostade hela kalaset.