Recoleta

Sovmorgon! Det var riktigt skönt att bara ligga och dra sig på morgonen. Tog bara en snabb kopp kaffe till frukost. Sen på med ryggsäcken. Jag skulle gå till Recoleta där Helena skulle möta upp senare (hon skulle ta en taxi).

40 minuters rask promenad genom Buenos Aires på förmiddagen innan det blev alldeles för varmt. Blev stoppad av en kvinna som frågade hur långt det var till Avenida Santa Fe. Kändes lite kul att kunna plocka upp kartan och säga – 4 kvarter. Man kunde nästan tro att jag hittade i stan. Begriper bara inte hur kvinnan kunde fråga just mig, det måste ha lyst turist om mig. Nåväl, hon kom dit hon skulle och det gjorde jag också.

Framme i Recoleta satte jag mig på ett fik och läste och inväntade Helena. När hon kom så gick vi in på kyrkogården och vandrade runt och tittade på dessa fantastiska gravar – mausoleum. Bl. a såg vi Evita Perons grav. Fotade en och annan ängel här.

Långlunch på en uteservering intill kyrkogården. Satt länge och bara njöt av värmen, folklivet och maten. Flyttade oss senare till en parkbänk under ett stort Bodhi-träd (tror att det var ett sånt i alla fall). Där satt vi och läste och tittade på folk igen.

Promenerade tillbaka till hotellet.

När kvällningen kom tog vi en taxi till Plaza Dorrega i San Telmo. Samma här, satt och njöt av folklivet. Så småningom tog vi oss till en restaurang i närheten. Den vi hade blivit rekommenderade var tyvärr stängd. En vänlig man berättade att den varit stängd i 2 månader men han kunde tipsa oss om en annan lika bra på samma gata. Och den var verkligen bra. God mat och bra pris. Sen taxi till hotellet. Packade inför morgondagens resa till Iguazu.