Karneval

Vi befinner oss ett stenkast från gränsen till Brasilien, men igår kväll kunde man nästan ha trott att vi var i ett Rio de Janeiro i miniformat. Det var KARNEVAL i stan.

Vi satt och käkade middag när det helt plötsligt började strömma förbi en massa människor med trummor, glitter i ansikte och på kläder. Misstänkt likt karnevalutstyrsel tänkte vi. Snabbade på ätandet, skippade till och med kaffet

Sen följde vi strömmen av människor. Så småningom kom vi till startplatsen för karnevalståget. Vilket liv. Folk sprang runt och sprutade raklödder på varandra. Man kunde köpa en stor tub för en 10:a. Mest var det ungdomar som jagade och kletade ner varandra med rakskum. En del var helt täckta av lödder. Men kul verkade dom ha. Vi fick vår beskärda del också, men i väldigt små mängder.

Sen satte då tåget igång. Trumorkestern i täten var inte att leka med. 30-40 personer i alla åldrar, alla klädda i svart, med trummor i alla storlekar. Slagverk i alla modeller och varianter. Hela trumsektionen liksom böljade fram över gatan. Ni kan tänka er vilket gung det var. Svårt att inte svaja i takt med rytmerna.

Sen kom de lättklädda, glittrande damerna. Även de i alla åldrar. Några var ca 4-5 år. Gissa om de äldre hade problem med att få dessa pyttingar att gå i led och att hålla takten. Otroligt skoj att se.

Idag är vi tillbaka i en resenärs vardag igen – transport mellan platser. 16.30 startar bussen från Iguazu och anländer till Buenos Aires imorgon 09.30. Ni får själva räkna ut hur många timmar det blir på bussen. Men vi klagar inte. All tänkbar lyx kommer vi att avnjuta under resan. Kudde och täcke ingår i biljetten.

Fäll sätet bakåt, somna och dröm om nya äventyr tills det är dags att vakna i en ny stad.