Gatuhundar

Jag vet inte om hundarna i Buenos Aires skulle vara klokare än hundar på andra ställen i världen, men dumma är dom i varje fall inte.

Jag skall berätta om en iakttagelse jag gjorde. En gatuhund skulle korsa en av de gigantiska gator som finns har, Avenida 9 de Julio (jag tror att det är 14 filer om jag inte räknat fel). I vilket fall som helst så stannade hunden vid röd gubbe. Han ställde sig mitt i klungan av människor som också stannat för röd gubbe. Ibland var det några personer som gick emot rött, men hunden stod lugnt kvar i klungan. När det blev grön gubbe började hela klungan av människor att korsa gatan och då hängde jycken på. Inte dum den inte.

Imorse kom vi från Iguazu. Det enda jag gjort idag är att jag varit på bio. En film baserad på Gabriel Garcia Marquez bok ”Kärlek i kolerans tid”. Den var väl sådär. Inte direkt nåt att skriva hem om även om jag nu gör det i alla fall. En biljett kostade 20 kronor. Biografen var typ Folkets Bio stuk.

Nu är det bara en vecka kvar tills det är dags att ta sig hemåt igen. Ett par dagar i Punta del Este, Uruguay får avsluta den här resan. Men nåt litet inlägg ska jag nog hinna med innan jag är hemma.