Utflykt

Vi hade bestämt (efter Görans förslag) att vi skulle åka på en utflykt med barnen. Sagt och gjort. Marita ordnade så att en buss hyrdes. Den fylldes med barn (totalt 9), vuxna (9 med chauffören inräknad) for sedan iväg mot Pharping. En by söder om Kathmandu där det finns buddistiska kloster.

Alla barn hade fått varsin liten svart plastpåse innan vi for iväg. Så praktiskt tänkte vi, en egen liten soppåse. Men ack så fel vi hade. Efter ca 15 minuters bildfärd genom Kathmandu fick vi förklaringen till plastpåsarana. SPYPÅSAR. Innan vi nått fram till resans första stopp hade 5 av barnen fyllt varsin spypåse. Efter att ha fyllt en, fick de en ny som fästes runt öronen. Så det såg ut som om de hade svarta havrepåsar som hästar har.

Första stoppet var Pharping. Där vandrade vi uppför för att titta på heliga buddhistiska platser. När vi närmade oss toppen på kullen såg vi mängder med tibetanska böneflaggor som fästs i träden. Flera personer stod här uppe och utförde olika ceremonier. Även vi gjorde det.

Nu var det dags att dra neråt byn igen for att äta. Lunch för 9 barn och 8 vuxna kostade den hisnande summan av 150SEK. Efter maten var det dags att hoppa in i bussen igen och åka till en hillside resort som skulle ha swimmingpool.

Ni kommer ihåg de svarta påsarna? Dom kom väl till pass igen. Denna gång fylldes dock bara 2 påsar.

Väl framme vid resorten visade det sig att poolen var tom och tur var kanske det. Den grundaste delen var minst 1,5 meter djup. Kanske inte det ideala stället att släppa loss 9 ungar med tveksamma simkunskaper. Istället använde vi lekplatsen flitigt. Det gungades, åktes rutschkana, kastades boll och spelades Görans variant av Kubb (pinnar och tomma juiceförpackningar). Efter några timmar här var det dags att börja ge sig av tillbaka mot Kathmandu.

Framme i Kathmandu hann vi med ett besök på Swayambhunath (Monkey Temple) innan Göran och jag hoppade av bussen vid stupan. Snabb dusch innan Marita kom och agerade sjuksköterska. Hon plockade bort några av stygnen jag har i ryggen. Göran stod ivrigt bredvid och iakttog eftersom han skall ta de sista stygnen om 1 vecka.

Vi hann med en fika/middag på favoritstället också innan vi skiljdes åt. Marita stannar i Kathmandu och Göran och jag fortsätter vår resa. Först till Pokhara, Nepal.