Buddha Air

Dags att lämna Kathmandu och ta sig till Pokhara. Resan skulle gå med flyg. Tidig taxi ut till flygplatsen och fram till Buddha Airs incheckningsdisk. Vi var ute i väldigt god tid så vi var först vid disken. En man tog våra biljetter och vägde in bagaget. Sen sa han: Come with me!

Vi hoppade över incheckningsdisken och följde honom genom security där han raskt ordnade de stämplar som behövdes. Sen föstes vi upp på en buss som körde oss plus en del andra människor ut på plattan. Alla utom vi släpptes av vid ett flyg som skulle flyga runt i Himalaya en timme. Vi kördes vidare till ett annat, större plan längre bort på plattan. Bagaget lyftes in i kabinen och vi blev ombedda att kliva ombord. Erbjöds fönsterplatser på rätt sida så att vi skulle kunna se bergen ordentligt.

Kaptenen pratade och berättade att det var klart för start, han bad också om ursäkt för den försening som uppstått. Sen lyfte vi. Efter ca 25 minuter landade vi i Pokhara, 30 minuter innan vi (enligt våra biljetter) skulle ha rest från Kathmandu. Snacka om flyt. Nu skulle vi bara hitta mannen som skulle möta oss här.