Lumbini

Sista stoppet i Nepal var Lumbini. Nu började den delen av resan som jag drivit igenom. Göran var måttligt intresserad.

Lumbini – Buddhas födelseplats. Här finns ett litet tempel byggt på just den platsen. Det finns också rester av en pelare som restes av kung Ashoka för att markera platsen. Det skulle bli intressant att besöka detta. Tyvärr tyckte även FNs generalsekreterare det. Allt var stängt för att han skulle komma hit.

Så istället blev det en läs och slöardag på hotellet. Lite rundvandring i stan hann jag också med. På eftermiddagen skulle området öppnas igen för allmänheten. Vårt hotell stod i kontakt med folk ute vid templet för att få reda på när helikotern med generalsekreteraren hade lyft och allt skulle bli som vanligt igen.

Vi kom dit precis innan det öppnades. Vi var inte ensamma kan jag säga. Mycket folk och alla skulle till samma lilla tempel. Men till slut var vi där. Parken runt omkring var behängd med böneflaggor.

Tyvärr så hade vi alldeles för lite tid här. Snart skulle det bli mörkt och området skulle stängas igen. Skulle gissa att man behöver minst en heldag (kanske 2) for att hinna se allt här. Det får bli en annan gång, eftersom vi skulle resa vidare tidigt nästa dag.