Agra

Vi kom till tågstationen i tid. Men det gjorde inte tåget. Till en början var det 30 minuter sent. Sen blev det 1 timme. Sen brydde de sig inte ens om att uppge hur stor förseningen var. Värst var det nog för vår chaufför som inte kunde åka hem innan han hade placerat oss på tåget.

Men till slut så kom det då, tåget. Vi hoppade på i första klass. Jag kan lugnt påstå att det inte är i närheten av det som SJ kallar första klass. Det var inte direkt rent i kupen. Kudden växte det mögel på. Men vi fick rena lakan och varsin filt. Till slut somnade vi och sov några timmar innan vi anlände till Tudla Junction. Har möttes vi av den chaufför som skulle bli vårt sällskap fram till Delhi.

Vi körde till Agra där vi checkade in på rena rama lyxen för oss. Sen for vi direkt ut till Taj Mahal. En guide hade ordnats för oss. Det var ju bra. Han kunde berätta och visa saker som vi inte skulle känt till eller sett om vi varit utan guide. Däremot var han kanske inte den trevligaste person vi träffat. Men han hade ett mycket gott självförtroende om jag säger så.

Taj Mahal var imponerande. 20.000 man som byggde i 23 år för att färdigställa allt. Det bekostades av allmänna medel. Något som sonen till han som lät bygga det inte uppskattade. Så när fadern tänkte bygga en kopia i svart marmor fick han nog. Han lät spärra in sin far i Agra Fort. Härifrån är det en fin utsikt över Taj Mahal men för att verkligen göra straffet kännbart så fick han bära ögonbindel hela tiden för att han inte skulle kunna se sin skapelse (Taj Mahal). Så kan det gå.

En trevlig middag på hotellet och därefter en whisky i baren avslutade dagen. Nästa dag var det dags för oss att ta oss den korta biten till Bharatpur i Rajasthan.

Och här är vi nu. Vi har precis kommit tillbaka efter ett 2 timmar besök på ett fågelreservat. Inte för att jag direkt är känd som någon fågelskådare måste jag erkänna att det var otroligt intressant att bli guidad runt och få berättat om allt vi såg.