Chennai

Efter att ha varit här en vecka borde jag ha lärt mig att mellan 16-18 varje dag bryts strömmen och reservgeneratorn körs igång. Detta innebär att det man skrivit på bloggen men inte sparat försvinner. Precis det som hände mig idag, var nästan helt klar med föregångaren till detta inlägg när strömmen försvann. Ett par svordomar och sen var det bara att börja om från början.

Som sagt, en vecka har vi varit här. Inte många knop har vi gjort heller, men en del har vi hunnit med mellan allt kaffedrickande och pratande på favortistället Amethyst, hemma på terrassen eller under luftkonditioneringen.

Senaste Bondfilmen avverkade vi på en förmiddagsbio. Vet inte om vi såg samma version som ni sett/kommer att se därhemma. Censuren klipper friskt så fort det liknar något som helst naket eller kyssande. Mord och slakt på människor har de däremot inga som helst problem att släppa igenom censuren. Lite märkligt kan man tycka.

En stadstur i Chennai med guide var intressant. Vi besökte bl a Theosophical Society beläget i en stor park.

Sillunch med dansk snaps är kanske inte vad man förväntar sig att få i Chennai, men det åt vi på lördagen. På kvällen var vi på en rockkonsert med ett lokalt coverband ”The Live Martini”. Det var 2 timmar fullt ös. Ibland mindre bra, men för det mesta helt OK.

Söndagen var vi på Fishermans Cove söder om Chennai. Champagnebrunch, 10 vuxna och 8 barn i olika åldrar. Massor av olika sorters mat (bl a grillade räkor och hummer) och obegränsat med champagne. Vi hade varit väldigt försiktiga med frukost innan vi åkte ut, bara en slät kopp kaffe. Ett glas champagne på detta så var man lite lagom susig i luvan. Brunchen avslutades med kaffe och avec hemma hos ett belgiskt par som våra vänner umgås med.

Idag har vi varit inne i stan på shoppingtur. Imorgon skall Ruth och jag till en man som lägger Tarokort. Han sägs vara väldigt skicklig. Ska bli intressant.

Natten mellan torsdag och fredag far vi vidare till Qatar. Ska bli skönt med lite sand mellan tårna smiley