City Centre

Idag var vi betydligt piggare. Upp tidig, frukost på hotellet. Sen tog vi en hotellimousine till Doha City Centre, en gigantisk shoppingmall. Här kan man hitta allt, men framför allt butiker, butiker och butiker. En hel del kafeer och restauranger också.

Vi traskade runt här ett bra tag innan vi satte oss och drack kaffe och stirrade på folk. Istället för att åka taxi tillbaka till hotellet så bestämde vi oss för att promenera längs Cornichen. Men att hitta ner till den var inte helt enkelt.

Det byggs enormt mycket här i stan och just detta område bestod mest av halvfärdiga skyskrapor, byggkranar och vägarbeten. Och det var vägarbetena vi skulle trixa oss genom för att komma ner till vattnet. Med hjälp av snälla vakter som visade oss bästa vägen, lite varm asfalt under fötterna och en brännade sol på skulten kom vi till sist fram till Cornichen. Här var det full fart. Ett nytt museum för islamisk konst invigs i dagarna och en rad celebriteter från hela världen är inbjudna för att delta, bl a Robert de Niro (har jag läst i tidningen). Som en del av festligheterna fanns en stor fotoutställning med bilder från museet. I stora högtalare spelades Pink Floyd, vad dom hade med islamisk konst att göra fattade jag aldrig, men det var bra musik.

Så började vi vår promenad utefter vattnet. Vi tog det lugnt eftersom det var dryga 30 grader varmt och solen strålade. Ibland stannade vi för skugg- och vätskepauser. Men vi tog oss till slut till den plats där vi svängde av upp mot vårt hotell. Men det skulle ju ätas idag också så vi stannade vid souqen för en liten middag.

Resten av dagen gick i lathetens tecken.