Resan till Kathmandu

Ja det börjar bra. En lektion i tålamod fick jag redan på Landvetter flygplats. Flyget till Frankfurt var försenat. Just nu är det 25 minuter sent, så det skall nog inte göra så mycket. Har gott om tid på mig i Frankfurt att byta terminal, checka in och hoppa på flyget till Abu Dhabi.

Nu har jag lite taskiga vibbar vad det gäller försenade plan och byte i Frankfurt. Har sprungit som en tok mellan terminaler där tidigare. Men det har alltid löst sig. Så jag räknar med att det skall gå bra även denna gång.

Myckety riktigt, rejält med vind i baken gjorde att vi tog in hela förseningen på 25 minuter.

Hade turen att få en sittplats med extra benutrymme, så jag kunde sträcka ut mig ordentligt. Bredvid mig på planet hade jag en 70-årig man från Filipinerna som bodde i Norge sedan 70-talet. Så vi pratade en blandning av svenska, norska och lite engelska. Han var ju pensionär och skulle nu titta till sitt hus i Filipinerna. I sex månader skulle han göra det. Låter som en bekväm tillvaro.

Själva flygresan var ganska händelselös, mat, sömn och så var vi framme. Har nu vankat fram och tillbaka på Abu Dhabi International Airport i ett par timmar. Men ännu är det inte riktigt dags att kliva på planet till Kathmandu.

Fick en bra person bredvid mig på planet. En amerikanska som bott i Indien och Nepal sedan 70-talet,. Hon har jobbat som fotograf, men nu driver hon ett litet företag som sysslar med läkeörter och alternativ medicin. Riktigt, riktigy intressant att lyssna på henne.som tur var så blev det en hel del tid till att prata och lyssna. När vi närmade oss Kathmandu efter de utlovade 4 timmarna flygning, så började vi snirkla runt och svänga hit och dit. När tiden swom vi skulle vara på backen passerades kom kaptenen med ett meddelande: Det var ett kraftigt oväder över flygplatsen och det var inte säkert att landa. Istället, berättade han, skulle vi besöka Dakka i Bangladesh. Det var det nog ingen som tänkt sig. Sagt och gjort, vi flög dit, tankade planet och väntade på att ovädret över Kathmandu skulle bedarra. Lite fascinerande att se de som inte riktigt förstått att vi inte var på rätt flygplats. De plockade ner handbagage och ställde sig beredda att kliva av planet. Som tur var så insåg de att de inte skulle gå nånstans utan sitta lugnt och stilla och bara vänta. 4 timmar försenade landade vi till slut på den destination vi alla hade köpt biljetter till.

Genom svininfluensakontrollen (ni som reste i Asien under SARS vet vad jag pratar om, lappar att fylla i, lappar som munskyddsprydda damer och herrar tar emot för att lägga i högar). Sen vidare till valutaväxling, visumdisken, bagagehämtningen och till slut in i en taxi. Genom mörka, blöta gator in till Boudha och Guesthouset jag skulle bo på. Och här sitter jag nu med datorn uppkopplad och knappar ner dessa rader. Trött och lite lätt svajig i skallen efter alldeles för lite sömn det senaste dygnet. Så det blir nog till att krypa till kojs. Tänkte mig upp tidigt imorgon. Just det, glömde ju nämna att nu klockan 22.00 är det ca 25 grader ute, jag klagar inte.