Nagarkot

Resan till Nagarkot för några dagar sedan gick bra. Chauffören rådde mig att ta ett par timmar sightseeing i Bhaktapur, Den tredje största staden i Kathmandudalen. Staden som grundades under 1100-talet låg strategiskt bra till för handelsvägen från Tibet. Här fanns otroligt vackra gamla byggnader. Jag hade en guide som vandrade runt med mig i 2 timmar. Sen var det dags att fortsätta färden upp till Nagarkot, 2175 meter skulle vi upp till.

Hotellet låg beläget med en otrolig utsikt över Himalaya (om vädret tillät). Jag käkade en lunch och satte mig sen på min balkong och blickade ut över molnen som täckte topparna. Hoppades verkligen att det skulle var klart morgonen därpå.

Det fanns inte så värst mycket att göra här,. Jag traskade runt lite i hotellets omgivningar, tittade på rovfåglar som kretsade runt, runt intill hotellet. Middag i hotellets restaurang, en drink i baren och sen till rummet för att titta på BBC World News. Släckte tidigt eftersom jag skulle upp i ottan för att se soluppgången över bergen.

Klockan ringde vid 05.00, de var fortfarande mörkt ute. Klädde mig varmt och gick ut på balkongen. En liggande månskära, en starkt lysande stjärna och konturerna av Himalayas bergstoppar mötte mitt öga. Det var molnfritt!

Gick till den stora terrassen där man kunde se ännu mer av bergen. Vi var ett antal där uppe, alla med kamera i högsta hugg. SÅ kom den då, den första solstrålen som träffar bergstopparna och färgar den gyllengula. Det är en otrolig känsla att se, tyvärr inte lika lätt att fånga på bild. Men jag gjorde mina försök. Får se om Photoshop kan hjälpa till att förbättra resultatet 🙂

Efter en frukost styrde jag kosan till Boudha igen. Skulle träffa Marita och hennes man Håkan vid lunchtid.