Thamel

Tidig väckning, börjar nästan bli van vid detta nu. Det var fortfarande mörkt när jag gick ner till stupan. Gick några varv runt den innan jag vände tillbaka till hotellet och frukosten.

Efter att ha ätit tog jag en taxi till Thamel. Skulle träffa Sandra (en amerikanska från kursen). Vi skulle göra lite sightseeing i omgivningarna. Vi började med Garden of Dreams, en oas i larmet i Thamel. Det är en trädgård som byggdes 1920, men som sedan förföll totalt. Den restaurerades och återinvigdes för några år sedan. Mycket rofullt att vandra runt eller bara sitta och glo en stund.

Dags för nästa turistattraktion – det Kungliga palatset. Låter imponerande, men det byggdes på 1960-talet och kändes nästan lite öststat över det hela.

Vi såg även platsen där den kungliga massakern ägde rum 1 juni 2001. Den berusade och drogpåverkade kronprinsen Dipendra sköt ner 10 medlemmar av den kungliga familjen, däribland kung Birendra och drottning Aishwarya.. Kronprinsen avslutade det hela med att skjuta sig själv.

Efter detta skiljdes jag från Sandra och tog en taxi tillbaka till Boudha. Åt lunch och gick sen till Diki Khangsar. Där blev det bollspel, jag och en av de äldre ungarna tränade på att kasta basket. Kan inte påstå att jag var bäst, fast jag var längst.

Cyklarna behövde pumpas, så jag och två cyklar och tre barn traskar iväg genom folkvimlet till cykelreparatören. Han fixade sadeln som behövde höjas lite, stödhjulen skulle skruvas fast och alla däck pumpas. Det var två glada barn som cyklade iväg när vi var klara. Nu kom dom inte speciellt långt eftersom det var så oerhört mycket folk ute. Man förberedde inför kvällens festligheter. Det är en stor hinduisk högtid.

Det började skymma så jag bestämde mig för att promenera tillbaka till Boudha innan det blev mörkt eftersom jag inte hade nån ficklampa med mig (den låg på hotellrummet).

Middagen bestod av en liten påse chips och en liter vatten.