Utflykt

Idag var det sovmorgon, klockan ringde 05.30. Ner till stupan, tillbaka för en dusch och frukost. Ner till ingången till stupan och tog en taxi till Thamel. Idag skulle Sandra och jag åka på utflykt. En taxi var ordnad, han skulle köra oss till ett par olika ställen vi valt ut. Vi hade bokat honom mellan 08.00 och 14.00.

Första stopp var Ichangu Narayan utanför Kathmandu. Ett hinduiskt minnesmärke. Nu hade vi nog missat ett och annat när vi läste om detta. Vi trodde att vi skulle gå genom skogen för att komma dit, så vi såg fram emot lite trekking. Men av det blev det ingenting. Platsen låg precis intill vägen, så det var max 5 meter vi gick. När vi läste lite noggrannare i böckerna så insåg vi att det var resan upp till platsen som var själva grejen. Och det kunde vi hålla med om, branta smala grusvägar med hyfsade stup vid sidan. Nåväl vi gick runt en liten stund, snackade med några barn som skulle visa oss hur högt de kunde klättra i träden. Jag hade köpt en påse kakor bara för att få lite växel. Den påsen gav jag till killarna. Dom försvann raskt med den. Troligen var den uppäten innan nån annan hann se vad dom hade.

Idag är det Dog Day. Hundarnas bästa dag på hela året. De smyckas med en tikka (ett färgmärke i pannan) och en blomstergirland. Det ser så kul ut när man ser hundarna med sina röda märken i pannan och en girlang av gula tagetes runt halsen.

Nåväl, nu var vi nöjda med detta. Dags för lite utmaningar – Nagarjun Forest Reserve. Dags för skogspromenad. Väl framme löste vi inträde (ganska dyrt, 50 SEK/person) och så gav vi oss iväg. Det var en 5 kilometer lång led man kunde gå, uppför, brant uppför. I början var det trappor, men sen blev det lite lätt halkig lera. Detta i kombination med lutning gjorde att vi insåg att det kanske inte var så lämpligt att ge sig på detta utan bra hikingskor. Myggen gjorde ju inte saken bättre (speciellt med tanke på buddhistkursen – man skall inte döda). Så vi bestämde oss för att strunta i skogspromenaden. Det hela slutade med lunch på Flavors i Boudha istället.

Jag tog farväl av Sandra och önskade henne lycka till med boken hon tänkte skriva under några månader här i Nepal.

Gick några varv runt stupan innan jag återvände till hotellet.