Resan

Det var en sen eftermiddagsavgång från Landvetter. När vi gick ombord så stod flera poliser i gången ner till planet. Det visdade sig att en avvisning skulle ske. Det gick inte som man hade tänkt sig. Den stackars förtvivlande människan som skulle avvisas var utom sig och skrek; ”Dom kommer att mörda mig, dom kommer att mörda mig.” Det hela slutade med att vi taxade in till gaten igen och avvisningen avbröts.

När vi ikom iväg så gick resan ner till Frankfurt bra och vi hade gott om tid att vandra i gångar, gå upp och nerför trappor för att komma till vår gate. Väl där möttes vi av beskedet att planet var överbokat och man sökte frivilliga som kunde tänka sig att senarelägga sin resa till Amman loch åka nästa dag istället.. För detta skulle varje person få 400€ i kontanter, hotellövernattning och alla måltider. Hade vi inte haft rundresan att tänka på så skulle det blivit lättförtjänta pengar. Vi får se om det blir samma situation på hemvägen smiley

Vi kom iväg och anlände till Amman 02.00 på morgonen. Visumordnande, bagageuthämtning, tullgenomgång, transport till hotellet tog en stund. Så klockan var över 3 innan vi var framme, och 4 innan lampan släcktes för natten. En natt som skulle bli kort eftersom väckarklockan ringde redan 07.30. Dusch, frukost och sen redo för dagens utfärd. Med grus i ögonen klev vi ombord bussen och träffade våra medresenärer.

Dagens tur gick till Jerash, en av städerna i Decapolis. Här besökte vi bl a Hadrianus båge, Zeus templet, Forum, Artemis templet och Cardo Maximus eller som Göran uttryckte det; Vi kollade på en jävla massa sten.

Kall öl och lunch var ett välbehövligt avbrott efter två timmars vandring i gassande solsken. Trötta och loja efter maten satte vi oss i bussen och åkte in till Amman igen. Här tog vi oss till Citadellet, Jebel al-Qala’a, med ännu mera sten att begrunda. Här finns också det arkeologiska museumet som vi givetvis besökte.. Nästa stopp var tänkt att vara Kung Abdullah moskén men vi blev inte insläppta eftersom fredagsbönen pågick.

Några gick till kyrkan tvärs över gatan, vi andra gick till bussen och drack dagens 3;e flaska vatten. Det är varmt. På väg hem till hotellet vid 17-tiden var det 28 grader. Slöar nu innan vi skall äta middag. Blir en tidig kväll och en tidig morgon imorgon. Mycket skall hinnas med då. Resans ”tuffaste” dag enligt guiden.