Petra

Klev upp tidigt för att försöka fånga morgonljuset över klippmassivet nedanför hotellet. Lyckades inget vidare eftersom det hängde ett dis över det hela. Så istället gick jag och käkade frukost. Vi kom iväg i hyfsad tid och var framme vid ingången till Petra vid 9-tiden. Vi var tidiga, men inte ensamma.

Det är en ganska bra promenad ner till det första templet. Man går på en väg mellan, ibland 80 meter höga klippväggar, som bredast 16 meter och som smalast 3 meter. Den här vägen heter Siq och är drygt 1 kilometer lång.

Till slut mynnar den ut på en öppen plats och här ser man det som de flesta förknippar med Petra, Al-Khazneh.

Vi vandrade vidare ner genom dalen, genom den gamla staden Petra, så långt ner vi kunde komma. Fantastiska bruna och röda nyanser på bergen runt om dalen. Vi passerade tempel, gravar och grottor som använts som bostäder, affärer och liknande. Det finns fortfarande människor som lever här bland ruinerna.

Det var en hel del promenerande denna dag, över en mil blev det innan vi lämnade Petra. De som inte orkade gå kunde rida åsna eller häst. Men det gjorde inte vi.

Det är lite svårt att beskriva Petra, för det handlar så mycket om en synupplevelse. Hoppas att några av bilderna kan ge en liten idé om vad det var vi fick se.