Aqaba

Dagen efter besöket i Petra startade vi tidigt för att göra ett besök i Siq Al-Barid, även kallat Lilla Petra. Tidigt på morgonen var det inte många människor här. Inte lika storslaget som Petra, men väl värt ett besök var det.

Vi styrde kosan mot Wadi Rum där vi bytte från buss till liten pick-up där vi satt på flaket. Rätt ut i öknen for vi och hamnade vid ett beduinläger där te skulle drickas och gamla skrifter på en sten skulle beskådas. Vackra vyer var det. Innan det var dags för lunch hann med ett besök för att titta på gamla målningar av djur inne i en klippskreva.

Sen var det dags att åka till Aqaba och det stiliga hotell där vi ska lata oss i tre dagar och tre nätter. Hotellet ligger i Tala Bay, cirka 8 km utanför själva Aqaba. Från stranden som ligger precis vid hotellet ser vi Egypten tvärs över viken. Längst inne i viken ser vi Israel. Gränsen till Saudiarabien ligger endast ett par kilometer bort.

Idag har vi varit en sväng in till stan. Strosat runt på marknader, druckit arabiskt kaffe ätit lunch bestående av tabouleh, hummus och annat gott. Efter stadsturen så låg vi på stranden ock stekte oss i solen. Varandes norra Europas största badkruka så vägrade jag bada i det påstådda 21-gradiga vattnet. Snarare 12 grader tyckte jag. Nä, 27 grader är minimum. Men det var varmt och skönt i solen.