Moskva

Hurra, hurra det är roligt i Moskva tror jag att det sjöngs av nån som jag inte minns vem det var. Men jag vet inte om det var så kul. Grått och riktigt kallt, 10 grader. Men Moskvaborna var nog glada att slippa röken och värmen de hade för bara några veckor sedan.

Vi blev mötta av en svensktalande guide som tog oss till en buss som skulle köra runt och visa oss lite av staden. Vi kom till Röda Torget (som tyvärr var stängt eftersom man förberedde för några festligheter) Vasilijkatedralen, Bolsjojteatern (som var stängd pga reparationer), GUM (som inte var öppet ännu eftersom vi var så tidiga) Duman, Vita Huset och Universitetet. Vi såg också Olympiastadion på hall.

Till hotellet för incheckning och sen lunch. Menyn var på ryska och servitören talade endast ryska, men det funkade bra ändå. Vi fick lite soppa och en varmrätt.

En lång het dusch. Läste klart första delen av Milleniumtrilogin, packade om inför Transsibiriska. Träffade resten av gruppen i receptionen. Vi skulle ta tunnelbanan in till stan för att gå på cirkus. Det var kul att se både tunnelbanan och cirkusen. Ibland när jag satt och tittade på all akrobatik undrade jag om det var Cirque du Soleil som snott av den ryska cirkusen eller tvärtom. Den stora skillnaden var dock att den ryska cirkusen använder djur. Nu hann jag inte se så mycket av det eftersom lite missförstånd med tider gjorde att några av oss lämnade cirkusen i pausen för att hinna med ett restaurangbesök med reseledare Peter. Borsjtj med smetana och mörkt bröd. Fantastiskt gott. Detta sköljdes ned med öl och vodka som sig bör i Ryssland..

Efter en tunnelbaneresa med flera byten så är vi nu tillbaka på hotellet. Imorgon blir det centrala Moskva igen och sen kliver vi på Transsibiriska på kvällen.