Golden Bridge Ferry

Busstransfer till färjeterminalen. På färjan och sen vänta på avfärd. Vi hade blivit placerade i Business Class hytter. En rejäl hytt med 4 kojer, ett bord och 4 stolar. Stolar och bord har inga eller väldigt korta ben. Allt händer på golvnivå. Inte lätt för oss som är lika viga som ett cementblock. Vanlig klass är ett stort rum med 15-20 madrasser på golvet. Så det var ganska skönt med lite lyx på överresan.

Vi kom iväg drygt 1,5 timmar efter utsatt tid. Havet var spegelblankt. Middag i restaurangen, en öl i baren och sen till kojs. Sov som en klubbad oxe. Vaknade vid 6-tiden. Frukost och väntan på att vi skulle komma fram till Incheon (hamnstaden). Dit kom vi efter att ha slussat in i hamnen. Möttes av killar som tog oss i förbeställda taxis in till det Guesthouse vi skulle bo på Tog en sväng i de lokala omgivningarna.

Resten av dagen kommer jag att slöa på guesthouset. Imorgon åker vi till gränsen och tittar in i Nordkorea.