Packa

Nu är det dags igen.

I full gång med att packa ryggsäcken, ladda kamerabatteriet, putsa objetiven, uppgradera datorn och skriva ut resedokument. Lite kläder ska ner i ryggan också, inte bara kläder till mig, utan även kläder till barnhemmet Diki Khangsar i Kathmandu. Lena B:s bägge döttrar har skickat med mig kläder som skall till barnen. Ulrika W har skickat med pengar som skall gå till där det finns störst behov för tillfället.

Den här resan kommer att (förhoppningsvis) ta mig till Nepal, vilket blir ett kärt återseende. Men även vidare till Bhutan som är en ny plats för mig. Om kineserna vill och gränsen är öppen kommer jag även att ta mig landvägen från Kathmandu till Lhasa i Tibet. Det ser jag verkligen fram emot. Höga höjder kommer det att bli, dryga 5000 meter som högst.

Jag reser inte ensam. Suzanne (känd från Transsibiriska till Japan) kommer att vara med på hela resan. Helena (känd från Sydamerika 2008 och Transsibiriska till Japan) och Marie (känd från Sydostasien oktober 2006) kommer att vara med i Nepal och Bhutan.

Om allt fungerar med tekniken och Internetuppkopplingar så har jag tänkt lägga ut lite text, lite bilder och lite filmsnuttar här på bloggen.

Packandet är nu nästan klart. En koll av vikten bara så att det inte blir till att betala övervikt. Vore ju en trist början på resan.