Boudha

Vaknade av att Helena och Suzanne knackade på dörren. Vi skulle äta frukost klockan 8. Jag låg och sov eftersom jag satt alarmet att bara funka på söndagar. Lite korkat kan man tycka. Marie satt på sängen och trodde att klockan ännu inte var så mycket som den var. Den var inte ställd på rätt tid.

Det var ju tur att nån hade koll på rätt tid. Snabb dusch och sen frukost. Stekt ägg och rostat bröd. Svart kaffe och ännu mer svart kaffe. Sen var man igång igen.

Tog väskan med kläder som Lena B skickat med. Döttrarnas kuvert med brev och annat smått och gott som skulle till Pema och Yeshi kom också med i väskan. Sen traskade vi iväg för att träffa Jampa och Saldon. Det var ett kärt återseende för mig att träffa Jampa och Saldon igen.. Många hälsningar och kramar blev det innan vi satte oss ned för att prata. Jag lämnade över pengar som Ulrika W skickat med. Suzanne lättade också på plånboken. Jampa berättade att de kom mycket lägligt. En person hade blivit sjuk och låg på sjukhus och man behövde pengar för att täcka sjukhusvistelse så de kom väl till pass.

Helena träffade lilla Wangmo och hennes mamma. Wangmo är en liten tjej som Helena sponsrar. Det var ett uppskattat besök.

Sen var det dags för lite rundvandring på campen. Jampa visade templet som Tibet Charity varit med att bekosta renoveringen av. Det var fint iordningjort och var samlingsplats för många gamla som inte orkade ta sig till stupan i Boudha.

En liten filmsnutt på ett av bönehjulen.

Han visade också de vattenfilter som var i stort behov av att bli utbytta. I dagsläget så har man vatten (för tvätt och liknande) tillgängligt 2 dagar i veckan. 48 familjer (drygt 200 personer) skall samsas och hinna med sin tvätt och andra bestyr på dessa tider. Att byta ut dessa filter och förhoppningsvis kunna ha vatten tillgängligt mer än de 2 dagarna i veckan skulle kosta ca 40.000 SEK.

Vi var också inne på Kelsang Primary School och träffade rektorn som berättade om biblioteket som finansierats av Håkan B bland annat. Marie hade med sig böcker på engelska som förhoppningsvis kan användas på skolan.

Till sist gick vi till Diki Khangsar, barnhemmet som Marita B byggt upp och finansierar. Några av barnen var hemma medan de andra var i skolan och hade examen. Examen kommer att pågå 2 dagar till, Det var kul att träffa barnen och Amala och Pala igen. Amala kommer att få en tröja som Marie L skickat med. Vi pratade lite och visades runt på barnhemmet.

Sen var det dags för oss att ge oss iväg. Tog en taxi till Lazimpat (en stadsdel i Kathmandu) för att försöka hitta den resebyrå som ordnat vår resa till Bhutan. Tyvärr så hade jag en ofullständig adress med mig så det var omöjligt att hitta stället, Taxichauffören var nog lite frustrerad över att jag inte hade mer information, men han gjorde så gott han kunde. Till sist gav vi upp och åkte tillbaka till Boudha. Men vi bokade taxikillen för nästa dag då vi skall göra lite sightseeing i stan.

Väl tillbaka i Boudha gick till en tibetansk restaurang jag besökt tidigare. Åt en god vegetarisk lunch sen gick vi till Flavors och hoppades på banankaka. Men det fanns ingen att få. Kaffe och chokladkaka gick också bra. Lite flanerande runt stupan och sen till Shechen Guesthouse. Sitter nu i fiket och har dragit i mig en kanna kaffe och skrivit. Hoppas nu bara att internet funkar så att jag kan få upp det på webben också.