Nagarkot

Kom till Nagarkot straxt innan lunchtid igår. Checkade in, åt lunch och gick sen en sväng i omgivningarna. Det kommer inte att hända mycket de dagar som vi är här. Läsa, stirra på bergen, äta och sova. Det är i stort sett allt vi kommer att göra. Åker tillbaka till Kathmandu på söndag.

Tyvärr så var det riktigt disigt imorse när jag gick upp 05:30. Kunde knappt ana Himalaya genom diset. Hoppas på bättre tur söndag morgon även om det inte riktigt är säsong för att se bergen. Hösten är bäst sägs det.

Det blev en längre promenad för Suzanne och mig idag. Vi vandrade 5 km uppför berget upp till en utkiksplats. Tyvärr så förtog diset upplevelsen, men vi såg lite grann av bergen i alla fall. En rejäl promenad fick vi i alla fall.

Nu i skymningen mullrar ett rejält åskväder runt oss. Inget regn och tyvärr inga blixtar. Men det kanske kommer.

Regnet kom senare i form av 10 tunga stora droppar. Det var allt. Blixtar kom det mängder av. Hela kvällen och halva natten åskade och blixtrade det. Men det var aldrig riktigt nära. Tyvärr var det molnigt så vi kunde inte se bergen lysas upp av blixtarna.

Nu på söndag morgon var det fortfarande disigt. Så vår resa till Nagarkot för att se bergen slutade med att vi inga berg såg.

”Oh Kathmandu, I’ll soon be seeing you…”
Cat Stevens