Final

Så närmar sig detta äventyr finalen. Och eftersom själva resan varit magnifik så skall även finalen vara det. Vi avslutar det hela med ett par lata dagar på ett flashigt hotell här i Kathmandu. Har precis avnjutit en frukost i skuggan på terrassen. Suzanne har lagt sig vid poolen och själv sitter jag på rummet och skriver. Nu på förmiddagen kommer ett tyskt par, som vi lärde känna på Tibetresan, hit till hotellet. Sen skall vi tillsammans gå till stupan i Boudha.

Resan från Tibet gick bra även om vi var lite oroliga på bilresan till flygplatsen. Guiden var lite sen så vi fick plocka upp henne på vägen. Sen var det en kilometerlång militärkolonn som stoppade upp trafiken. Det tog en bra stund innan vi kommit förbi alla militärfordon och kunde gasa på. Men vi kom fram i tid. Sen kom vi ändå inte iväg förrän 1 timme efter utsatt tid.
Själva flygresan tar bara en timme, men det var en skumpig timme. Rejält ovädet över Kathmandudalen, så det var kraftig turbulens. Men det var bara att hänga med i gungandet. Väl nere på marken möttes vi av ett kraftigt skyfall med åska och blixtar.

Vi hittade snabbt bilen som väntade oss, åkte till hotellet och checkade in. Tog en taxi till Diki Khangsar och träffade barnen och Saldon en sista gång.
På kvällen var det drinkar och snacks på hotellet. Så mycket mer blev inte gjort den dagen.

Imorgon kväll börjar hemresan. Då ska jag bara sjunka ner i en flygplansfåtölj med ett glas bubbel i näven. Luta mig tillbaka, sluta ögonen och börja skissa på nästa resa.
Tack och adjö för denna gång.