Ett kallt Madrid

Om man väljer att åka till Madrid i februari är det knappast för solen och värmen. Det var svinkallt, underställ så fort man var utom hus. Minusgrader på morgonen och någon enstaka plusgrad mitt på dagen.

Men nu var det inte för värmens skull jag åkte heller. Det skulle bli en museiresa. Förutom att traska runt i staden så han jag med två besök på de stora museerna som finns; Prado och Reina Sofia.
Jag bodde på ett litet hotell mitt inne i smeten.

Rummet var ett fönsterlöst sådant med lite cellkänsla. Glasvägg mellan badrum och rum. Tur att man var ensam.

 

Kvällarna tillbringade jag på små restauranger ätandes tapas och drickandes rödvin.

Men när jag skulle hem började det krångla. Resan gick från Madrid till London, dit jag kom på söndag eftermiddag men sen var det bom stopp. Det hade kommit några centimeter snö och det innebär tydligen stor naturkatastrof, i alla fall på Heathrow. Hälften av alla flygningar var inställda, däribland mitt flyg till Göteborg. Man kan lugnt säga att det var kaos på flygplatsen. All tusentals människor som skulle ha sina flyg ombokade.

Jag hade tur att träffa en man som hjälpte mig med ombokningen, problemet var bara att det inte fanns några platser förrän på tisdagen. Inte så mycket att välja på, bara att gilla läget.
Nästa puckel att komma över var att ordna någonstans att sova. Stod i kö tre timmar för att boka ett svindyrt hotellrum. Nu kan jag inte klaga, alla utlägg täcktes av British Airways.

Sent omsider kom jag i alla fall hem. På jobbet hade dom myntat begreppet att göra en Kenneth, förlänga sin ledighet utan att meddela i förväg.
Kan verkligen rekommendera ett Madrid besök, men kanske inte i februari.