Kathmandu

Så har vi då äntligen kommit fram till Kathmandu efter en resa med många etapper. Det belv en kort natt i Bangkok. Vi kom till hotellet vid 2-tidne på morgonen och sen skulle vi upp igen straxt efter klockan 06. Men det funkade.

Smidig incheckning i Bangkok, frukost i loungen och sen klev vi ombord planet för avresa till Kathmandu. Väl framme tog vi en taxi till Shechen Guesthouse (som börjar bli som ett hem i Kathmandu nu). In med väskorna och fram med det som skulle till Diki Khangsar.

När vi kom dit blev vi mötta av några av barnen som var ute ock lekte. Amala tittade skrattandes ut genom skynket som täcker ingången. Hon bjöd oss att stiga på. Så vi gick in med vårt pick och pack. Jampa kom släntrandes från kontoret och sen anslöt Saldon bärandes på deras 2-månaders dotter.

Lena B:s döttrar hade skickat med oss kläder till ffa tjejerna på Diki Khangsar. Yeshi och Pema såg väldigt nöjda ut. Dessutom fick de varsitt kuvert från Kajsa och Anna. När jag frågade vad som fanns i kuverten fick jag bara beskedet att det var Top Secret och sen sades det inte mer om det. Mamma hade skickat med några kassar med raggsockor som hon stickat. En tidigare laddning hade Marita B haft med sig i höstas. Enligt Saldon har det varit mycket uppskattat.

Vi satt ganska länge och pratade med Jampa innan GW och jag gick tillbaka till Boudha. En snabb middag på Garden Kitchen innan vi stöp isäng vid 17:30-tiden.

Sov lite ryckigt genom natten och klev upp vid 8-tiden på morgonen. Frukost och sen ner till stupan. Kaffe och banankaka på Flavors. Växlade lite pengar och sen mötte vi Jampa. Idag skulle vi åka till Kopan-klostret- Tog en taxi som snirklade sig uppför den backiga vägarna upp till klostret. Här gick vi runt och tittade lite innan vi började promenaden tillbaka till Boudha. Varmt och dammigt var det. Mycket pratande blev det också.

Ulrika W och Marie L hade skickat med oss pengar som vi lämnade över till Jampa. Han berättade att pengarna troligen skulle användas till en skola i närheten. På så kommer det många till godo.

Ikväll skall vi gå ut och äta med alla barn och personal. 10 barn och 8 vuxna kommer att ta över Garden Kitchen ikväll. Det skal bli kul.