Middag

Antar att det finns och annan som undrar hur det gick igår kväll med middagen på Garden Kitchen.

18:15 var GW och jag på plats utanför restaurangen, strax efter kom den första klungan. Amala med några av barnen. Sen kom Mr Atchoo och en kvinna som hjälper till på Diki Khangsar med ytterligare några barn. Efter en stund dök Pala upp, även han med ett gäng barn och en lärare som ger extra undervisning till barnen efter skolan. Sist kom Jampa på sin motorcykel. Även han hade några barn med sig. Så var vi då samlade, 10 barn och 8 vuxna.

Jampa tog på sig att agera kypare och tog upp beställningarna. Det tog en bra stund att gå igenom vad alla ville ha. Det blev allt från pizza och amerikansk chop suey till traditionella tibetanska momos. Beställningarna lämnades in i omgångar för att köket skulle ha en rimlig chans att hinna med.

När väl matbeställningarna var klara var det dags att ta beställning på dricka. Även här var det en bra spännvidd, allt från Fanta till ett glas med varmt vatten.

Maten började till slut komma in på bordet. Alla åt med god aptit och delade glatt med sig om det var någon som ville smaka.

Vi fick även med oss 2 hämträtter. Saldon var hemma med det yngsta barnet och hon skulle få en pizza. Kvinnan som hjälper till på barnhemmet fick med sig en risrätt hem till sin man.

Vi hade alltså beställt 20 rätter, 18 dricka och notan landade på ungefär vad det kostar för 2 personer hemma i Sverige.

Mätta och belåtna skiljdes vi utanför restaurangen. GW och jag gick mot stupan och vidare till Shechen. De andra försvann i gränderna bort mot Diki Khangsar.