Lättja

Igår hände det inte mycket. Dagen gick i lättjans tecken. Jag var nere vid stupan några gånger och gjorde kora.

Förra året tog jag ett kort på en dam som brukar sitta vid muren utanför Shechen klostret. Hon brukade alltid vinka och ville att jag skulle sitta ner och prata med henne. Jag pratade engelska och hon nepalesiska. Inte mycket begreps av någon av oss. Idag lämnade jag en kopia av kortet jag tog förra året. Hon brast ut i skratt när hon såg bilden på sig själv. Vi pratade lite (på vårt sätt) och jag gav henne lite pengar innan jag fortsatte ner till stupan.

GW och jag läste, satt i trädgården, fikade (morotskakan var väldigt god), eller bara satt och glodde rätt ut. Det var ganska skönt det med.

Idag pågår en stor lokal buddistisk festival, Temal. Området runt stupan sjuder av liv. Människor överallt. Lång kö för att få gå upp på stupan. Försäljare, tiggare, pilgrimer, allt i en salig blandning. Man har t.o.m ställt upp ett stort sjukvårdstält där man ger gratis sjukvård till behövande. Solen gassar från en klarblå himmel och det är riktigt varmt idag. Vatten och saft ställen finns utplacerade där man delar ut dricka till de som vill ha/behöver.

Lite senare idag skall vi gå till Diki Khangsar för ett sista besök denna gång.

Vi är nu tillbaka efter vårt besök på Diki Khangsar. Träffade alla barn och Amala. Barnen berätta glatt att alla hade klarat sina examen. Det var verkligen kul . En av dom var dessutom Nr 1 i sin grupp. Satt och pratade med Jampa en stund innan vi började promenaden tillbaka till Shechen. Himlen hade blivit mörkare och mörkare under tiden vi var på barnhemmet. Vi ville inte fastna i ett ösregn så vi skyndade oss tillbaka till vårt Guesthouse. När vi närmade oss stupan var det kaotiskt mycket folk, så vi insåg att om vi skulle komma nånvart överhuvudtaget så fick vi ta oss in på smågränderna runt stupan och den vägen komma fram dit vi skulle. Det blev lite snirklande men sen såg GW nåt han kände igen, och då visste vi exakt var vi var.

Sitter nu under tak, dricker en kopp kaffe och tittar på regnet som faller. Åskan mullrar i fjärran. Lite som en svensk sommar med andra ord.

Imorgon Bangkok.