Kuta Beach

Så har jag till slut kommit till Bali efter mina rundturer i Asien. Jag kan lugnt påstå att det Bali som mötte mig inte har någon som helst likhet med det Bali jag minns från 1987. Det har hänt en del del kan man säga.

Jag bor på ett ställe precis vid stranden. Det är bara den livligt trafikerade gatan som skiljer oss åt. Har inte hunnit med nåt strandbesök ännu, men det står med på dagens lista över saker att göra. Där kan man också hitta följande aktiviteter; lämna kläder för tvätt, äta lunch, börja på ny bok och äta middag. Ni förstår att det kan köra ihop sig ibland.

Jag har haft flyt med uppgraderingar denna resa. Nu fick jag ett deluxe rum med egen terass och splash pool.

Det är nåt visst med Asien i alla fall. Nästan överallt man vänder sig så möts man av ett leende och ett hello. Visst, en del är säkert trevliga bara för att man kan vara en potentiell kund på deras restaurang, i deras affär eller taxibil. Men ändå. Det är nåt visst med Asien.

Imorgon ska jag åka på rundtur. Mannen som körde mig från flygplatsen till hotellet kommer och hämtar mig på förmiddagen och sen kör vi runt på ön och kollar alla sevärdheter. Räknar med att vara tillbaka på kvällen nån gång. Han sa att det brukar ta 7-8 timmar. Det ska bli skoj.

Åter till Kuta beach nu och 1987. Nu finns det stora shoppingcenter med alla världens märkesbutiker. Flashiga restauranger och barer. KFC och McDonalds. Det fanns inget sånt första gången jag var här. För att inte tala om alla hotell som har byggts upp. Mängder av dem. Överallt. Om man inte visste var i världen man var så kunde man nog gissa på vilket turistresemål som helst när man gick bland alla butiker. Inget typiskt balinesiskt precis i de fina shoppingcentren. Har jag tur så får jag se lite mer av det imorgon på min rundtur.