Street Food

Vilken kväll!

Vi var tre personer från mitt hotell som skulle med på kvällens stred food tur. Ytterligare två plockades upp på hotellet tvärs över gatan. Sen drog vi iväg. Första stoppet var ett litet ställe på andra sidan sjön. Där blev gruppen plötslig dubbel så stor eftersom det hade blivit nåt strul med ledaren. Så nu var vi 2 från UK, 2 från Irland, 3 till från Irland men de verkade bo lite överallt i världen, 2 från Kanada (men de var från Holland) och så jag från Sverige.

Jag vet inte hur många olika ställen vi var till under vår drygt tre timmar långa promenad mellan matställen i gamla staden. Vi traskade in genom gränder där det var så mörkt att man fick känna sig fram med fötterna när man skulle gå ner för trapporna. Vi var på bakgator som jag inte skulle vågat gå in på ensam. Men vilken mat vi fick.

Vi har provat allt, kyckling, fisk, bläckfisk, räkor, sallader, soppor, gjort våra egna färska vårrullar, ätit friterade vårrullar med fisk. Tror att vi avverkade närmare 10 ställen innan vi avslutade kvällen med en äggkaffe. En märklig uppfinning. Äggula blandat i kaffe (visst lite honung i också), man kunde även ha lite kakao (men det var det inte i min). Smakade ungefär som sockerkakssmet. Inte alls så tokigt som jag trodde. Men kanske inte nåt jag vill ha varje dag. Maten däremot, den skulle ja kunna äta varje dag.

När gruppen skiljdes åt gick jag ner till sjön och såg slutet på en konsert som London Symphony Orchestra gav. Konserten visades på ett par tre storskärmar på olika ställen runt sjön. Avslutningen var musik från Star Wars, mycket uppskattad av publiken.

Nu tillbaka på rummet. Blir lite läsande innan lampan släcks för natten.