Hemma igen

De sista dagarna i Hanoi tillbringade jag mest med att promenera runt. En dag gjorde jag till en riktig sightseeingdag. Tog en taxi till pagodan vid West Lake. Efter att ha tittat runt där promenerade jag till Temple of Literature, rundvandring här och sen vidare till Hanoi Hilton. Därefter tillbaka till Hoan Kiem Lake och hotellet. En bra dagspromenad blev det.

En kväll i jakt på en restaurang gjorde jag misstaget att vandra in i gamla delen av Hanoi. Ett inferno av barer och turister om vartannat. Ingen trevlig upplevelse. Men hittade en restaurang som serverade en bra Pho Ga.

Sista natten på resan tillbringade jag i Hong Kong. Inget speciellt att berätta om det. Bara sova.

Hemresedagen började inte så bra. 4-5 kvarter från hotellet med flygplatsbussen upptäcker jag att jag glömt telefonen på rummet. Som tur var så var det bara jag som åkte med denna buss (hotellets shuttlebuss till flygplatsen) så han gjorde en tvådäckssväng i nästa rondell och körde tillbaka till hotellet. Snabbt upp på rummet och sen ner till nästa buss till flygplatsen. Jag tillhör dom som gärna är ute i god tid, så det var aldrig nån riskt att missa flyg eller så, men lite adrenalinpåslag blev det.

Flygresan hem gick bra, lite sena från Hong Kong, vilket innebar att vi var lite sena till Arlanda. Vilket i sin tur innebar att det var det långa benet före som gällde för att ta sig från terminal 5 till terminal 4. Hann precis innan final call.

Arlanda flygplats är nog den flygplats jag gillar minst av flygplatser jag besökt.

Framme i Göteborg så visade det sig att min väska inte hållit samma tempo som jag. Den var troligen kvar i Stockholm (SAS kunde inte se den i systemet?). Men den skulle levereras så snart som möjligt. Nån gång skulle väl även detta hända. Har aldrig råkat ut för det tidigare (och har ändå flugit en hel del). Förhoppningsvis så kommer väskan fram idag.