Kopan

Söndag förmiddag mötte jag Marita på mitt hotell. Vi skulle vandra upp till klostret Kopan som ligger på en höjd i utkanten av Kathmandu. Det var ingen speciellt svår vandring mer som en stilla promenad genom det dammiga gatorna. Det enda ansträngande var den sista biten med hyfsat uppför och trappor.

Det var lite oklart om vi skulle komma in eller ej. Det gick ett rykte om att vakten inte släppte in besökare på klostret. Men vi hade inga problem. Fritt fram bara.

Vi vandrade runt på området. Det pågick en hel del byggande. Den stora sal där jag fick undervisning nä jag var här för några år sedan byggdes om helt och hållet. Lite oklart om det var på grund av skador från jordbävningen eller om de bara byggde ändå.

Vi gick Kora inna vi begav oss till restaurangen för lite lunch. Vegetarisk byryani blev det för mig. Gott och mättande. Så det var med fulla magar vi började vandringen ner till Boudha igen. Först mycket trappor och nedför sen bara dammiga vägar.

Vi kom fram till stupan i Boudha lagom till kaffet, men vi gick några kora först. Pratade om ditt och datt, vilket vi fortsatte med efter kaffet.

Jag var en sväng till Tibet Charitys kontor och pratade med Jampa. Slappade lite på rummet innan jag gick ner till stupan igen för några kora.

Lägger in en länk till en förklaring vad kora är, kan tänka mig att det är en och annan som undrar.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kora_(pilgrimage)

Det blev en tidig kväll.